زئولیت های مصنوعی اصلی ترین ماده در آزمایشگاه های شیمیایی آمریکا است

استفاده از زئولیت های مصنوعی و سایر اکسیدهای ریز متخلخل از سال 1950 باعث بهبود پنجره های عایق، سیستم تهویه مطبوع خودرو، یخچال، ترمز هوا در کامیون ها، مواد شوینده لباسشویی و غیره شده است.

ترکیبات شیمیایی چارچوب متنوع اجازه می دهد تا ساختار و ویژگی ها را “خیاطی” کند. بنابراین، کاتالیزورهای بسیار فعال و انتخابی و همچنین جاذب‌ها و مبدل‌های یونی با ظرفیت‌ها و گزینش‌پذیری‌های بالا ساخته شدند.

در صنایع پالایش نفت و پتروشیمی، زئولیت‌ها بنزین ارزان‌تر و بدون سرب، کارایی بالاتر و الیاف مصنوعی و پلاستیک کم‌هزینه‌تر، و پیشرفت‌های زیادی در راندمان فرآیند، کیفیت و عملکرد ممکن کرده‌اند.

زئولیت ها همچنین با بهبود بهره وری انرژی، کاهش گازهای خروجی خودرو و سایر گازهای گلخانه ای، پاکسازی ضایعات خطرناک، و به عنوان خشک کننده های مخصوص طراحی شده، تسهیل در جایگزینی مبردهای جدید به حفاظت از محیط زیست کمک می کنند.

برای کلروفلوئوروکربن های تخریب کننده لایه اوزون که توسط پروتکل مونترال ممنوع شده است.بسیاری از زئولیت های مصنوعی دارای توپولوژی های چارچوبی هستند که تا به امروز در بین زئولیت های طبیعی یافت نشده اند.

فوجازیت زئولیت طبیعی همان چارچوب (FAU) و ترکیب چارچوب مشابه با زئولیت مصنوعی نوع Y دارد اما در طبیعت کمیاب است.
در جایی که هر دو شکل طبیعی و مصنوعی از یک زئولیت در مقادیر تجاری موجود است، خلوص فاز متغیر زئولیت طبیعی و ناخالصی‌های شیمیایی که حذف آنها پرهزینه است، می‌تواند زئولیت مصنوعی را برای کاربردهای خاص جذاب‌تر کند.

برعکس، در جاهایی که یکنواختی و خلوص مهم نیست، ارزان بودن یک زئولیت طبیعی ممکن است به نفع استفاده از آن باشد. از این رو، زئولیت های طبیعی و مصنوعی به ندرت برای کاربردهای مشابه رقابت می کنند.

از این تعداد 5000 سنت زئولیت طبیعی بود. در سال 1985، حدود 13000 سنت زئولیت طبیعی در ایالات متحده استخراج شد. در حالی که زئولیت های مصنوعی به طور گسترده در کاربردهای تجاری مورد استفاده قرار گرفته اند، تقاضا برای زئولیت های طبیعی محدود شده است.

استفاده اولیه آنها در مناطقی است که استفاده از زئولیت های مصنوعی غیراقتصادی است. چندین کاربرد، هم تجاری و هم تجربی، شامل حذف یون آمونیوم برای آبزیان و فاضلاب معدن اورانیوم، کنترل بو برای پرورش مرغ و بستر گربه، و حذف یون های فلزات سنگین از پساب های هسته ای، معدنی و صنعتی است.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.